IFmedia

Πυρετός στη Βουλή: Συζήτηση στα προαπαιτούμενα - Συνέρχονται ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Wed 15 Jul 2015 11:31 48

Πυρετός συνεδριάσεων στην ελληνική Βουλή σήμερα με κορύφωση την ψηφοφορία το βράδυ για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους δανειστές.

Λίγο πριν τις 11 το πρωί, ξεκίνησε σε κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων επιτροπών της Βουλής, η συζήτηση, με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές.

Η συζήτηση, στην οποία συμμετέχουν περίπου 200 βουλευτές από όλες τις επιτροπές, αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεσημέρι, ενώ στην Ολομέλεια της Βουλής έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει, όπως ανέφερε ο Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Μπαλάφας, γύρω στις δύο το μεσημέρι και σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής δεν ξεπερνά τις 10 ώρες.

Συνέρχονται ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ενόψει της ψηφοφορίας - crash test

Συνεδριάζει, στις 2 μετά το μεσημέρι, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα συζήτησης το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα και τη στάση του κόμματος.

Σύσκεψη και το πρωί της Τετάρτης στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή των βουλευτών του κόμματος που συμμετέχουν στις Επιτροπές με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Στη 1 η ώρα αναμένεται να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας κεκλεισμένων των θυρών όπου ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα δώσει οδηγίες για τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα στην ψηφοφορία.

Η Νέα Δημοκρατία αν και αναγνωρίζει πως τα μέτρα είναι πολύ δύσκολα, θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο καθώς θεωρεί πως η συμφωνία με τους εταίρους είναι μονόδρομος.


Ροή Ειδήσεων