IFmedia

Οι τραγικές συνέπειες της άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας

Wed 15 Jul 2015 10:57 63

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός εξήγησε γιατί η παραμονή της χώρας στο ευρώ είναι μονόδρομος.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε στη χθεσινή του συνέντευξη ότι ποτέ δεν ήταν στα πλάνα του μια άτακτη χρεοκοπία και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.  «Δεν είχα ποτέ plan B» ανέφερε ο πρωθυπουργός και εξήγησε ότι μια επιστροφή στη δραχμή υπό τις παρούσες συνθήκες ή μια αποδοχή του προσωρινού Grexit, που πρότεινε ο Β. Σόιμπλε, θα ήταν και Μνημόνιο και καταστροφή για τη χώρα.

«Η μια επιλογή είναι αυτό που έγινε με κριτήριο το συμφέρον του λαού και ότι φέρω εγώ την ευθύνη. Η άλλη είχε ρίσκο. Είναι η άτακτη χρεοκοπία. Συναλλαγματικά όμως αποθέματα για να στηρίξουμε εθνικό νόμισμα δεν έχουμε. Η τρίτη επιλογή ήταν η συναινετική χρεοκοπία. Αυτή ήταν και η επιλογή Σόιμπλε», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Συνοπτικά ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις συνέπειες τόνισε πως αυτές θα ήταν:
– Kατάρρευση τραπεζών και απώλεια καταθέσεων.

-Έκδοση νομίσματος με δραματική υποτίμηση. Ένας συνταξιούχος με 800 ευρώ θα έπαιρνε 800 δραχμές και θα έβγαζε τρεις ημέρες αντί για ένα μήνα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

-Αυτοί που μετέφεραν τα χρήματά τους στο εξωτερικό – περίπου 250 δισ.ευρώ – θα έρχονταν και θα αγόραζαν τη μισή Ελλάδα.

-Οι φτωχοί θα ζούσαν τραγικά και οι πλούσιοι ζωή και κότα.

«Κανένας από τους έξω δεν μου είπε ότι θα σε στηρίξω αν εκδίδαμε εθνικό νόμισμα. Αρά δεν είχαμε συναλλαγματικά αποθέματα να το υποστηρίξουμε Για παράδειγμα εάν ένας συνταξιούχος έπαιρνε 800 ευρώ θα έπαιρνε 800 δραχμές για να περάσει το μήνα. Επίσης όσοι είχαν βγάλει τα λεφτά τους έξω θα αγόραζαν την χώρα» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.


Ροή Ειδήσεων