IFmedia

Τριμερής Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ πριν τη Σύνοδο Κορυφής

Tue 07 Jul 2015 18:27 31

Τριμερή συνάντηση πραγματοποιούν αυτήν την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ, εν όψει της Συνόδου Κορυφής, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 7.30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος).

Προσερχόμενη στη συνάντηση, η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε πως δεν υπάρχει ακόμα η βάση για να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, με δεδομένο ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον σε πρόγραμμα και μετά το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, ενώ επεσήμανε πως είναι απαραίτητη η αλληλεγγύη, αλλά και οι μεταρρυθμίσεις, ενώ προειδοποίησε ότι αυτή τη φορά δεν μπορούμε να μιλάμε για εβδομάδες, αλλά για λίγες μόνο μέρες. Εξήγησε πάντως πως “θα ακούσουμε τον Έλληνα πρωθυπουργό”.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Νωρίτερα, στο μεσημεριανό Eurogroup η ελληνική αντιπροσωπεία προσήλθε χωρίς κείμενο προτάσεων, ωστόσο, όπως ανακοίνωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης ο πρόεδρος της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ, η Ελλάδα θα αποστείλει πιθανόν εντός της ημέρας αίτημα υποστήριξης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), ενώ θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του Eurogroup το πρωί της Τετάρτης, στην οποία θα συζητηθεί το αίτημα αυτό.

Πάντως, κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν με αιχμηρό τρόπο τον ισχυρισμό ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει προτάσεις. "Όπως δεν είχαμε με τις 47 σελίδες, το ίδιο την προπερασμένη Δευτέρα, το ίδιο σήμερα", ανέφεραν οι κυβερνητικοί κύκλοι και σημείωναν: "Δεν έχουμε προτάσεις ή δεν τους αρέσουν οι προτάσεις μας;".


Ροή Ειδήσεων