IFmedia

Γίνετε χορτοφάγοι για να..αδυνατίσετε!

Sat 04 Jul 2015 10:59 71

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε βάρος είναι να γίνετε χορτοφάγοι. 

Μια μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που ακολουθούσαν μια χορτοφαγική διατροφή, είχαν καλύτερα αποτελέσματα από ότι όσοι ακολουθούσαν άλλα προγράμματα απώλειας βάρους.

Όσοι έβγαλαν όλα τα προϊόντα με βάση το κρέας και τα γαλακτοκομικά από την διατροφή τους, έχασαν 2,5 κιλά περισσότερα από ότι εκείνοι που ακολουθούσαν άλλα προγράμματα δίαιτας. 

Στο συμπέρασμα κατέληξαν οι ερευνητές από το E-Da Νοσοκομείο στην Ταϊβάν, μετά την εξέταση των αποτελεσμάτων 12 διαφορετικών μελετών διατροφής.

Στη μελέτη συμμετείχαν 1.151 άτομα που έκαναν δίαιτα που ακολουθούσαν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο για 9- 74 εβδομάδες.

Από τα ευρήματα της μελέτης φάνηκε ότι όσοι ακολουθούσαν μια χορτοφαγική δίαιτα έχασαν σημαντικά περισσότερο βάρος - από ό, τι εκείνοι που έτρωγαν κρέας και άλλα ζωικά προϊόντα. Συγκριτικά, οι vegans έχασαν περίπου 2,5 κιλά περισσότερο από τους μη-χορτοφάγους συμμετέχοντες. 

Οι χορτοφάγοι που κατανάλωναν γαλακτοκομικά προϊόντα και αυγά , έχασαν περίπου 1,5 κιλά περισσότερα από ό, τι εκείνοι που έκαναν μια μη-χορτοφαγική διατροφή.

Ο επικεφαλής της μελέτης Δρ. Χουάνγκ, είπε ότι η άφθονη πρόσληψη δημητριακών ολικής αλέσεως, φρούτων και λαχανικών έχει ευεργετικές επιδράσεις τόσο στην υγεία όσο και την απώλεια βάρους. 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα προϊόντα ολικής άλεσης και τα λαχανικά έχουν γενικά χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (GI), και ως εκ τούτου δεν αυξάνουν τα επίπεδα του σακχάρου.

Τα φρούτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και προστατευτικές χημικές ουσίες που εμφανίζονται φυσικά σε φυτά. Τα ολικής αλέσεως προϊόντα περιέχουν διαλυτές ίνες, διασφαλίζοντας την καλή πέψη και το αίσθημα κορεσμού.  


Ροή Ειδήσεων